You Must Love Me.


Måste ha med lite om vad som händer med min paintflicka "Youme".
You Must Love Me är min sedan november 2013. Då var hon 1 ½ år gammal. Youme är köpt av uppfödaren Lasse Åkerström.
Jag är ju så förtjust i Youmes pappa, Ray of Ligt, och har sedan väldigt länge velat ha en avkomma efter honom utan framgång. Nu har jag två! avkommor efter honom: Lightfoot som är född 2008 och köpt av uppfödaren Katarina Paulsson och Youme!
Fantastiska hästar, men nu är detta Youme´s sida.

Den 30/11 fick Youme skor på sig, runt om. Stora damen :). Hon lyssnade när hon gick på stallgången och ut till hagen. Ska bli spännande och se hur detta blir. Hon var i alla fall väldigt duktig, när hovslagaren skodde henne!

Jag har hitills ridit med repgrimman och leadrope, men hon har haft ett huvudlag på sej ca 10 ggr, så hon är van vid att ha ett bett i munnen nu. Jag har även nu på jul-lovet ridit i träns:). Hon är så himla duktig!Nu är det dags för en uppdatering:
Youme har fått skor på sig runt om! Stora tösen. Både snösulor och brodd och allt.
Jag har väl inte varit så intensiv med träningen nu i vinter, men tänker ändra på det! Har gjort lite av varje ändå: övat på "parellis 8", longera i en 8 och jag stå still i mitten. Det är ju alltid ett varv som man har mer lätt för än det andra, så även för mej. Men övning ger färdighet.
Har lite sadel-funderingar i nu-läget. Tycker inte att någon sadel jag har passar bra. Men hon växer ju så jag får ha tålamod.

16/3 var jag och Youme på Bråvesta och tränade!
Det var ca 15 min på marken och 45 i sadeln. Det var slalom och små boxar, och grind och bro. Jag ledde Youme genom grinden och över bron och det går så bra. Gick över en pressenning med och den red jag över sedan. Hon var så duktig, hon bara promenerade över. Dock är hon väldigt intresserad av saker som händer runt omkring.... fick lite tips av Lars och Therese hur jag skulle lösa det. Hon gissar ju väldigt mycket vad som ska hända. Vi gick in i ett L och skulle rygga ut. Detta gjorde hon utan att jag sade något, så jag fick bra hjälp med det också. Nu är det bara till att öva!

Träning för Lars Bråve den 18/10-15.

Söta lilla Youme