Ridlektioner

På ridskolan har vi 4 olika teman för ridlektionerna samt teori och grupper som rider western.

På tavlan i stallet finns ett schema för vad som gäller för dagens lektion och kommande lektioner. Över respektive ridtid sitter en färgmarkering så att du vet vad som gäller för den aktuella lektionen. Det finns även byrå precis vid kylsåpet där varje dag har en låda och varje grupp har ett fack. I de facken ligger det teoripapper som varje elev får. De papperna visar vad man har gjort på teorilektionerna och de visar även det man kan till exempel tränsets delar.

​Priser & betalning

NH (Natural horsemanship)

På dessa lektioner får man lära sig hästens språk, hur vi människor han förklara för hästen vad vi vill genom att stå, gå och beté oss på ett visst sätt.

Dressyr

Samarbetet mellan häst och ryttare kallas för dressyr. Här ryms allt från att styra hästen dit man vill med enkla hjälper till att rida de olika dressyrprogrammen.

Teori


Ridlektionerna varvas med teori för att man ska få en så bred kunskap som möjlig. Här får man lära sig om hästens anatomi, foder, olika typer av utrustning och så vidare.

Sits och balans

Här tränar vi på sitsen och balansen för att kunna bli stabila och säkra på hästryggen.

Hoppning

På dessa lektioner får man lära sig allt från att styra hästen över olika bommar och hinder till att hoppa banor med flera hinder på både låg och högre höjd.

Western

Vi har grupper som rider western där man rider enligt westernridningens lära och olika grenar inom western som till exempel trail (hinderbana).
Detta har vi på tisdagar.