Så här fungerar det

Här ska du vara intresserad av att borsta hästen och pyssla med den. Du bör vara här 20-30 minuter innan din ridtid. Är dom andra i din grupp klara i tid går de upp till paddocken, medan den som inte kom i tid får fortsätta med sin häst. Detta innebär inte att du får slarva - borsta hästen noga och var noga med utrustningen och kom upp till paddocken när du är klar. Tänk på att det drabbar alla i gruppen om någon är sen!

Du som förälder förväntas hjälpa ditt barn med att göra iordning hästen, leda hästen på lektionen m m. fram tills ditt barn klarar dessa uppgifter själv. 

Vi har ingen återridning här på ridskolan, om du skulle missa en gång. Missar du en lektion så brinner den inne, det finns alltså ingen möjlighet till igenridning. Detta för att det skulle bli för rörigt i grupperna med olika elever hur som helst. Ställer jag in lektionerna så får man rida igen dem.

All ridning sker utomhus, så tänk på att ha kläder efter väder!
 

Vill man börja rida här så ska man veta att hästarna inte står färdiga i paddocken och väntar! Jag vill att man lär sig att själv kunna tränsa, sadla och ta hand om hästen. Är man inte intresserad av det så finns det andra ridskolor som står för den servicen.
 
Nu har vi även prova på ridning.
Fem gånger för 1600 kr vuxen, 1100 kr barn, ridning på söndagar kl.14:00
Det fungerar så att du kommer hit ca 10 min innan du ska rida. Hästarna står klara. Du måste ha anmält dig till mig innan, så att jag vet hur många hästar som ska vara klara. Första gången har du med dig pengarna. Då får du ett stämpelkort av mig. För varje gång du rider får du en stämpel. Du behöver inte rida 5 gånger i rad, utan du talar om för mig om du kommer eller inte. Stämpelkortet gäller för en termin, så köper du ett kort v.3 , så gäller det att du har gjort slut på det innan terminen slutar, v.24. Köper du ett kort v.34 så gäller det att du har gjort av med det innan v.48 .

Har man bokat en plats på ridskolan och betalt in terminsavgiften, så betalas avgiften inte tillbaka om man ångrar sig. Man ska vara säker på att man vill prova en termin.
Har du som "gammal" elev sagt att du ska fortsätta nästa termin och påbörjar den, men sen slutar efter några gånger så är du ändå skyldig för en termin.